Geen verzendkosten boven € 50

Persoonlijk contact

Groot assortiment

Gratis snoep boven € 300

Problemen in productie en levering zorgt voor schaarste in verpakkingsmaterialen. Lees meer >

Klaar voor de toekomst: Monta greenline tape

Door Jilles Homminga gepubliceerd op 12 maart, 2020

Duurzaamheid is tegenwoordig een veel besproken onderwerp, ook de verpakkingsindustrie wordt gedwongen om hier in mee te gaan. Voor verpakkingstape is er maar één antwoord, de nieuwe Monta greenline tape®: de eerste gecertificeerde duurzame zelfklevende tape in Nederland.

Deze tape is vervaardigd uit 90% hernieuwbare bronnen. De film is biobased, van polymelkzuur PLA (van het Engels polylactic acid) en daardoor biologisch afbreekbaar. De belijming van deze circulaire tape is van natuurlijk rubber.

Na gebruik van deze tape kan hij binnen enkele maanden afgebroken worden in industriële composteerinstallaties. De tape is daarom in Europa gecertificeerd door het Tüv in Oostenrijk met het OK Compost Industrial keurmerk. Dit betekent dat Monta greenline tape voldoet aan de strikte eisen en normen op het gebied van composteerbaarheid en biologische afbreekbaarheid.

De milieuvriendelijke tape biedt sterke voordelen waardoor het geschikt is voor vele toepassingen. De drager is robuust met weinig rek, de natuurrubberlijm zorgt voor een betrouwbare hechting op verschillende oppervlakken. Het plakband is gemakkelijk met de hand af te scheuren en af te wikkelen.

Met een temperatuurbereik van -30°C tot +70°C op korte termijn (na aanbrengen op kamertemperatuur) is het een van de meest temperatuur resistente kleefbanden. De tape is daarom geschikt voor het permanent sluiten van middelzware tot zware kartonnen dozen en kan ook worden gebruikt in verpakkingsmachines.

De tape is ideaal voor het afsluiten van o.a. kartonnen dozen, verzegelen van afvalzakken en het bundelen van bloemen en tuinafval.

Monta tape, klaar voor de toekomst