Franco levering vanaf € 50

Persoonlijk contact

Groot assortiment

Blog

25 september 2017 - Noppenfolie, alles wat je moet weten

Noppenfolie Noppenfolie anti-statisch Noppenfolie versterkt met kraftpapier

JIP B.V. levert al meer dan 25 jaar noppenfolie in Nederland. Om eerlijk te zijn: Het was één van onze eerste productgroepen naast de rekfolie en golfkartonnen dozen.

Noppenfolie wordt in de volksmond ook wel ‘luchtkussenfolie” of “bubbeltjesfolie” genoemd. Wij hebben ervoor gekozen om de term “noppenfolie” te gebruiken. Deze sluit volgens ons het beste aan bij het product: Nop-en-folie.

Noppenfolie is gemaakt van LDPE ( Low Density Polyethyleen ) en is leverbaar in verschillende breedtes, diktes, en uitvoeringen. JIP B.V. heeft ervoor gekozen om 2 verschillende diktes uit voorraad te leveren, in diverse breedtes:

 • Type S, Ultra Light 45 micron
 • Type XL, Heavy 75 micron

Beide types zijn leverbaar in de breedtes 50, 75, 100, 120, 150, en 200cm breed, met 100 meter noppenfolie per rol.

2-Laagse Noppenfolie

Onze noppenfolie voorraad artikelen zijn geproduceerd vanuit een 2 laagse folie. Dat wil zeggen dat je aan 1 kant van de noppenfolie “nopjes” voelt, en aan de andere zijde niet. Deze is glad.

Deze nopdiameter is 10mm, en de nophoogte 3,5mm. Dit geld voor beide soorten: Type S en Type XL.

Eigenschappen van onze noppenfolie

 • Chemisch neutraal;
 • FCKW vrij geproduceerd;
 • Huid vriendelijk;
 • Geurloos;
 • Waterdicht;
 • Recyclebaar.

Naast het grote voorraad noppenfolie assortiment maken wij ook wekelijks honderden rollen noppenfolie op maat voor vele klanten. Hierbij moet u denken aan:

 • Antistatische noppenfolie, roze ingekleurd;
 • 3-Laagse noppenfolie, 2-zijdig glad;
 • Noppenfolie met afwijkende breedtes zoals 20cm breed, 68cm, 112cm breed;
 • Extra dikke 100 micron noppenfolie;
 • Noppenfolie gelamineerd met aluminium of kraftpapier.

Oftewel: Bij JIP bent u aan het juiste adres voor al uw noppenfolie producten.

Tot de volgende keer!


Arjan Hoekstra
Inkoper JIP
Ga naar boven

31 juli 2017 - Tapes in alle soorten, kleuren en maten

Help, ik zoek tape! Met bijna 800 unieke tape artikelen bent u bij JIP aan het juiste adres!

We horen regelmatig van klanten: “Tape, het moet plakken, en mag niks kosten”. Erg leuk, maar als inkoper heb ik deze fabriek nog niet gevonden. Mocht u deze tapefabriek vinden, dan houd ik mij van harte aanbevolen.

Het merendeel van de tapes die in Nederland worden verkocht zijn de reguliere verpakkingstapes. Deze tapes worden gebruikt voor het sluiten van kartonnen dozen. Veel van deze golfkartonnen dozen zijn tegenwoordig gemaakt van testliner karton. Dit is gerecyclede kartonsoort waarbij de vezels al meerdere keren zijn gebruikt. Testliner karton kunt u herkennen aan de zwarte inktvlekjes in het karton, en het voelt enigszins ruw aan.

Hiervoor heeft u dus een tape nodig die goed hecht op het karton. Dit laatste is erg belangrijk omdat mensen dit nog wel eens onderschatten. “Tape is toch tape?” Nee, zo werkt het helaas niet. Om golfkartonnen dozen te sluiten kunt u het beste een PP tape gebruiken met een acryl belijming. Deze tape is milieuvriendelijk en hecht al na enkele seconden op het karton. Daarnaast maakt deze tape weinig lawaai bij het afrollen. “Lawaai” hoor ik u denken, ja wij krijgen hier soms echt opmerkingen over... Sommige klanten willen geen lawaai tape, omdat ze er hoofdpijn van krijgen of er simpelweg niet tegen kunnen.

Deze acryltape noemen ze in de volksmond ook wel PP acryl low noise tape. Bij JIP hebben we 2 absolute “hotsellers” op dit gebied.
Code Filmdikte Totale dikte Kleuren
TPL/50X66-T 28 µm 48 µm Transparant & Bruin
TPL+/50X66-T 35 µm 63 µm Transparant & Bruin

Welke moet ik dan nemen?

Dit hangt een beetje af van de doos afmeting en het gewicht van de goederen die erin gaan. Grofweg zou ik adviseren om de TPL/50X66-T te gebruiken tot afmetingen op A3 formaat (ca. 430 x 315 millimeter) met een maximaal gewicht van 20 kilo. Voor alles wat groter en zwaarder is, zou ik altijd de TPL+ variant gebruiken. Beide tapes zijn gewoon zeer goed, met een snelle hechting en zeer goede plakkracht. Daarnaast zijn deze tapes milieuvriendelijk, en prijstechnisch interessant.

Naast de reguliere verpakkingstapes hebben we ook tapes van de bekende merken zoals 3M, Tesa, KIP, Scotch, Nichiban en Cellotape in het assortiment van JIP. Sommige soorten moeten we speciaal bestellen, omdat deze zeer uniek zijn. De meeste tapes zijn echter binnen 1 tot 3 werkdagen leverbaar.

Onze tapes worden gebruikt in verschillende sectoren. Daar JIP actief is in vrijwel alle sectoren is het lastig om hier wat over te roepen, echter komt het grofweg gezegd neer op:
 • Acryl, PP, en PVC tapes, voor het sluiten van kartonnen dozen, in alle industrieën, groot en klein;
 • Duct Tape, Gaffa, en textieltapes, worden overal gebruikt,van webshop tot retailer, van werkplaats tot montagebus;
 • Maskingtape, Japanse Washi Tape, en alle andere papierentapes bij schilders en stukadoors.
U kunt de tapes vrijwel allemaal afscheuren met de hand of tand, echter hebben we voor de meeste soorten ook wel een handige tapedispenser beschikbaar. U koopt al een tapedispenser voor € 5,10 bij JIP.

Neem contact op met uw accountmanager om de mogelijkheden te bespreken.

Tot de volgende keer!

Arjan Hoekstra
Inkoper JIP

P.S. We kunnen de tape ook bedrukken met uw eigen logo! Supermooi, en een absoluut visitekaartje voor uw bedrijf.
Ga naar boven

11 augustus 2017 - JIP, uw Colompac servicepartner

Colompac logo

Al bijna 10 jaar lang is JIP B.V. de service partner van Colompac ® Verpakkingen in Nederland. Dit merk staat bekend om zijn porto besparende verzendverpakkingen met een zelfklevende sluiting.

Als klant van JIP B.V. wilt u een topkwaliteit verzendverpakking voor uw kostbare producten, zonder compromis. De Colompac ® verzendverpakkingen zijn gemaakt van klimaatneutraal, FSC ® gecertificeerd, kraftliner karton van de hoogste kwaliteit.

Naast de uitstekende karton kwaliteit van deze verzendverpakkingen zit op alle verpakkingen een zelfklevende sluitstrip. Hiermee hoeft u dus geen plakband meer te gebruiken om de verpakkingen te sluiten.
Colompac verzendverpakking met zelfsluitende strip Bruine Colompac verzendverpakking Witte Colompac verzendverpakking

Gewoon een sterk merk: Colompac ®

Als sinds 1997 is Colompac ® het Europese merk voor verzendverpakkingen. Dankzij een hoog kwaliteitsbewustzijn en de passie om de producten verder te ontwikkelen is Colompac marktleider geworden op dit gebied. Deze twee belangrijke voorwaarden passen ook prima bij de kernwaarden van JIP: Kwaliteit, innovatie en aantrekkelijke prijzen.

Een groot deel van het Colompac ® assortiment is direct uit voorraad leverbaar bij JIP, ook in zeer kleine hoeveelheden. Hebben we het juiste artikel niet op voorraad, dan bestellen we het speciaal voor u. Over het algemeen wordt uw bestelling dan binnen 5 werkdagen geleverd.

Colompac ® verpakkingen bedrukt met uw eigen logo?

Het is mogelijk om de Colompac ® verpakkingen te bedrukken met uw eigen logo of teksten, in fullcolour. Hierbij moet u dan wel rekening houden met een minimale afname van grofweg 5.000 stuks voor alle items op A5 of A4 formaat.

Hieronder enkele voorbeelden:
Colompac verzendverpakking bedrukt Bedrukte Colompac verzendverpakking Colompac bedrukte verzendverpakkingen Colompac voorbeeld bedrukte verzendverpakking Colompac full color bedrukte verzendverpakking

Heeft u vragen over ons Colompac ® assortiment? Neem dan contact op met uw accountmanager om de mogelijkheden te bespreken. We hebben altijd een Colompac ® oplossing voor U.

Tip: Met het najaar voor de deur is het goed om tijdig te bestellen om vertragingen te voorkomen!

Tot volgende maand.

Arjan Hoekstra
Inkoper JIP
Ga naar boven

+31 6 18 500 754