Geen verzendkosten boven € 50

Persoonlijk contact

Groot assortiment

Gratis snoep boven € 300

Problemen in productie en levering zorgt voor schaarste in verpakkingsmaterialen. Lees meer >

Even voorstellen - Gert Koolmoes

Door Gert Koolmoes gepubliceerd op 23 juli, 2018

Ditmaal opnieuw een blog met een stukje human interest. Na vier blogs leek het me leuk om mijzelf eens voor te stellen: wat doe ik bij JIP en wat doe ik zoal buiten mijn werk? Oftewel de man achter de schrijver.

Taakomschrijving
Op internet kom je soms de gekste taakomschrijvingen tegen. Wat te denken van digital overlord (webmaster), warehouse wizard (orderpicker) of love guru (dating coach). Bij mij valt het wat dat betreft mee, ik werk bij JIP als tekstschrijver/content manager.

Op LinkedIn heb ik mijn taken als volgt omschreven:

  • Het beheren van (tekstuele) content van de online uitingen van JIP, waaronder de website, mailingen, social media, blogs en papieren catalogi;
  • Onderhoud van de categorisering van de website, het leggen van commerciële verbanden en verantwoordelijk voor de content van de uitingen van JIP.

Zo’n taakomschrijving klinkt wat stijfjes, erover vertellen is leuker, c’est le ton qui fait la musique! Ik neem u dan ook graag mee naar onze afdeling.

Werkzaamheden
Ons marketing team bestaat naast mijzelf uit John, Sjoerd en Jilles, een mooi groepje met ieder zijn eigen kwaliteiten. John is de geboren verkoper: ervaren, ondernemend en vol ideeën. Sjoerd is allround en zeer bedreven op computergebied terwijl onze benjamin Jilles alles kan op het gebied van social media, foto’s en ontwerpen.

En ikzelf? Naast mijn bijdrage aan de marketingafdeling leef ik me uit op het schrijven van allerlei teksten, zoals de tekst voor onze nieuwsbrieven en marketingcampagnes. Ook help ik met passende teksten voor vacatures en beleidszaken, zoals het privacy beleid. Daarnaast kijk ik hoe we onze website tekstueel nog aantrekkelijker kunnen maken en houd ik de omschrijvingen van onze artikelen (ruim 120.000 stuks) op de website up-to-date. En last but not least het schrijven van het blog.

Ochtendmens
Hoe ziet mijn werkdag eruit? Ik ben een ochtendmens en start vaak rond 7.30 uur. Voor mij een ideaal tijdstip, ik ben dan fris en scherp en kan meteen mijn ideeën uitwerken. Onze afdeling bestaat nu ruim een half jaar en begint steeds meer body te krijgen, mooi om dat proces mee te maken. Dagelijks bespreken we de lopende acties en brainstormen we over nieuwe plannen. Wat erg fijn is, is dat ik volop ruimte heb om eigen initiatieven te ontplooien. Zo ben ik nu bezig om te kijken hoe we het maatschappelijk verantwoord ondernemen nog meer invulling kunnen geven, oftewel JIP Bewust.

Papa
Wat doe ik zoal buiten het werk? Ik begin met het allerbelangrijkste en dat is mijn dochter Esmée (8). Sinds drie jaar ben ik een zgn. weekendvader. Voor mij zijn de momenten samen met Esmée quality time, ik kan dan volop genieten van kleine dingen zoals samen op pad in mijn woonplaats Sneek, even een ijsje halen of een spelletje doen. Laatst kreeg ik dansles van Esmée (voor de kenners de ‘Swish Swish’) en zaten we midden op straat te dansen, verbaasde blikken alom. Zij kan trouwens een stuk beter dansen, maar dit terzijde.

Sport
Een goede danser zal ik nooit worden, maar ik houd wel van sport; zo ben ik actief met boksen, voetballen, hardlopen en fietsen. Boksen doe ik inmiddels ruim tien jaar bij sportclub F en F in Sneek, 2x per week anderhalf uur alles geven in een complete work-out, heerlijk!

Daarnaast voetbal ik bij een van de mooiste clubs van Friesland, LSC 1890. Twee jaar geleden ben ik weer begonnen bij het zesde elftal a.k.a. The Old Soldiers, een hechte groep die ook de derde helft niet vergeet. Leuk om te vermelden is dat ik vorig jaar op 42-jarige leeftijd nog mijn rentree mocht maken in het eerste elftal van LSC 1890.

Naast boksen en voetbal houd ik ook van hardlopen, zo heb ik in 2016 de Slachtemarathon uitgelopen. Daarnaast pak ik regelmatig mijn oude Batavus racefiets om een stukje te fietsen. Tegenover al het sportieve geweld vind ik het fijn om te lezen. Ik ben een liefhebber van Scandinavische thrillers, maar ik lees ook graag een biografie, variërend van Steve Jobs tot René van der Gijp.

Quote
Tot slot noem ik graag een van mijn favoriete quotes, afkomstig van de band Green Day: “You can't change the wind but you can set your sails”, een mooie omschrijving die voor mij precies de kern raakt.

Op sommige zaken in het leven heb je geen invloed maar je kunt wel je eigen koers bepalen. Voor mijzelf betekent dit dat ik meer aandacht wil geven aan de mensen die voor mij belangrijk zijn en ook doen wat ik écht leuk vind en daar goed in worden, bijvoorbeeld mijn schrijfambities nog meer vorm geven.

Mijn motto: “You can't change the wind, but you can set your sails”

Reageren? gertkoolmoes@jipsnel.nl

Gert Koolmoes (43) – tekstschrijver/content manager bij JIP B.V.

“Het schrijven van teksten en verhalen geeft mij energie. Omringd door inspirerende collega’s in een dynamisch bedrijf zijn er nog voldoende verhalen die verteld moeten worden. Naast tekstschrijver ben ik trotse vader van een prachtige dochter(8). In mijn vrije tijd boks en voetbal ik graag.“