Geen verzendkosten boven € 50

Persoonlijk contact

Groot assortiment

Gratis snoep boven € 300

Terug naar overzicht

Teatime

Door Gert Koolmoes gepubliceerd op 8 oktober, 2018

Het is weer tijd voor een blog en wat is er mooier dan een blog schrijven onder het genot van een kopje thee. Sterker nog, dit blog gaat over thee.

Ik begin met enkele wetenswaardigheden: thee wordt na water wereldwijd het meest gedronken en komt van oorsprong uit China. Volgens een legende werd het in 2737 voor Christus bij toeval ontdekt door een keizer toen theeblaadjes per ongeluk in kokend water vielen.

Nog meer feitjes:

  • Thee drinken is erg gezond omdat het veel antioxidanten, vitamine B1, B2 en B6 bevat. Daarnaast verlaagt het ook de bloeddruk.
  • De meeste thee wordt verbouwd in China, India, Japan en Sri Lanka.
  • De inwoners van Saudi-Arabië zijn de grootste theedrinkers ter wereld.
  • In 1904 werd het theezakje uitgevonden in de Verenigde Staten.
  • In sommige landen werd thee vroeger als geld gebruikt, zoals in Rusland waar men tot de negentiende eeuw kon betalen met grote blokken thee.

Leveren jullie ook thee hoor ik u denken? Jazeker! Bij JIP kunt u terecht voor alle artikelen die u nodig heeft om uw bedrijf succesvol te maken en thee mag daarbij natuurlijk niet ontbreken. Koekje erbij? Ook dat kunnen we regelen.

Leuk weetje om te vermelden is dat we hier in Joure buren zijn van Douwe Egberts, de gerenommeerde koffie- en theeleverancier, sinds 1753 is Douwe Egberts al gevestigd in Joure.

Naast het schrijven van blogs ben ik ook voortdurend bezig met het up-to-date houden van alle informatie op onze website. Zo heb ik onlangs de rubriek thee onder handen genomen. Hoe ga je dan te werk? Verschillende factoren spelen hierbij een rol: wat zijn de meest verkochte theesoorten, hoe vaak zoekt men op bepaalde soorten thee, wat zijn de komende trends, informatie van leveranciers, etc.

Dit heeft geresulteerd in een rubriek met totaal 32 artikelen in de rubriek thee, is dit assortiment dan in beton gegoten? Nee, integendeel. De basis is er nu, maar u als klant bepaalt uiteindelijk wat wij aanbieden. Wilt u cactusthee met een twist van citroen? Of vindt u kamillethee heerlijk? Neem contact met ons op zodat wij uw wensen en de mogelijkheden kunnen bespreken.

Onze theesoorten vindt u hier.

Wat is uw favoriete theesmaak uit ons assortiment? En welke thee mist u en mag absoluut niet ontbreken? Ik hoor het graag van u!

Reageren? gertkoolmoes@jipsnel.nl

Gert Koolmoes (44) – tekstschrijver/content manager bij JIP B.V.

“Het schrijven van teksten en verhalen geeft mij energie. Omringd door inspirerende collega’s in een dynamisch bedrijf zijn er nog voldoende verhalen die verteld moeten worden. Naast tekstschrijver ben ik trotse vader van een prachtige dochter(8). In mijn vrije tijd boks en voetbal ik graag.“