Geen verzendkosten boven € 50

Persoonlijk contact

Groot assortiment

Gratis snoep boven € 300

Terug naar overzicht

Tapes in alle soorten, kleuren en maten

Door Arjan Hoekstra gepubliceerd op 31 juli, 2017

Help, ik zoek tape! Met bijna 800 unieke tape artikelen bent u bij JIP aan het juiste adres!

We horen regelmatig van klanten: “Tape, het moet plakken, en mag niks kosten”. Erg leuk, maar als inkoper heb ik deze fabriek nog niet gevonden. Mocht u deze tapefabriek vinden, dan houd ik mij van harte aanbevolen.

Het merendeel van de tapes die in Nederland worden verkocht zijn de reguliere verpakkingstapes. Deze tapes worden gebruikt voor het sluiten van kartonnen dozen. Veel van deze golfkartonnen dozen zijn tegenwoordig gemaakt van testliner karton. Dit is gerecyclede kartonsoort waarbij de vezels al meerdere keren zijn gebruikt. Testliner karton kunt u herkennen aan de zwarte inktvlekjes in het karton, en het voelt enigszins ruw aan.

Hiervoor heeft u dus een tape nodig die goed hecht op het karton. Dit laatste is erg belangrijk omdat mensen dit nog wel eens onderschatten. “Tape is toch tape?” Nee, zo werkt het helaas niet. Om golfkartonnen dozen te sluiten kunt u het beste een PP tape gebruiken met een acryl belijming. Deze tape is milieuvriendelijk en hecht al na enkele seconden op het karton. Daarnaast maakt deze tape weinig lawaai bij het afrollen. “Lawaai” hoor ik u denken, ja wij krijgen hier soms echt opmerkingen over... Sommige klanten willen geen lawaai tape, omdat ze er hoofdpijn van krijgen of er simpelweg niet tegen kunnen.

Deze acryltape noemen ze in de volksmond ook wel PP acryl low noise tape. Bij JIP hebben we 2 absolute “hotsellers” op dit gebied.

CodeFilmdikteTotale dikteKleuren
TPL/50X66-T28 µm48 µmTransparant & Bruin
TPL+/50X66-T35 µm63 µmTransparant & Bruin

Welke moet ik dan nemen?

Dit hangt een beetje af van de doos afmeting en het gewicht van de goederen die erin gaan. Grofweg zou ik adviseren om de TPL/50X66-T te gebruiken tot afmetingen op A3 formaat (ca. 430 x 315 millimeter) met een maximaal gewicht van 20 kilo. Voor alles wat groter en zwaarder is, zou ik altijd de TPL+ variant gebruiken. Beide tapes zijn gewoon zeer goed, met een snelle hechting en zeer goede plakkracht. Daarnaast zijn deze tapes milieuvriendelijk, en prijstechnisch interessant.

Naast de reguliere verpakkingstapes hebben we ook tapes van de bekende merken zoals 3M, Tesa, KIP, Scotch, Nichiban en Cellotape in het assortiment van JIP. Sommige soorten moeten we speciaal bestellen, omdat deze zeer uniek zijn. De meeste tapes zijn echter binnen 1 tot 3 werkdagen leverbaar.

Onze tapes worden gebruikt in verschillende sectoren. Daar JIP actief is in vrijwel alle sectoren is het lastig om hier wat over te roepen, echter komt het grofweg gezegd neer op:

  • Acryl, PP, en PVC tapes, voor het sluiten van kartonnen dozen, in alle industrieën, groot en klein;
  • Duct Tape, Gaffa, en textieltapes, worden overal gebruikt,van webshop tot retailer, van werkplaats tot montagebus;
  • Maskingtape, Japanse Washi Tape, en alle andere papierentapes bij schilders en stukadoors.

U kunt de tapes vrijwel allemaal afscheuren met de hand of tand, echter hebben we voor de meeste soorten ook wel een handige tapedispenser beschikbaar. U koopt al een tapedispenser voor € 5,10 bij JIP.

Neem contact op met uw accountmanager om de mogelijkheden te bespreken.

Tot de volgende keer!

Handtekening Arjan Hoekstra

Arjan Hoekstra
Inkoper JIP

P.S. We kunnen de tape ook bedrukken met uw eigen logo! Supermooi, en een absoluut visitekaartje voor uw bedrijf.