Geen verzendkosten boven € 50

Persoonlijk contact

Groot assortiment

Gratis snoep boven € 300

Terug naar overzicht

La bella vita al JIP

Door Gert Koolmoes gepubliceerd op 28 mei, 2018

Hallo lezers! Mijn vorige blog ging over de kick off van JIP Bewust en het Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Onder het genot van het inmiddels bekende kopje koffie haak ik opnieuw in op dit onderwerp.

Carte blanche
Overigens kunt u gerust zijn, ik maak er geen verkapte reclamefolder van. Ik mag me helemaal uitleven en krijg op bloggebied  carte blanche van onze directie. Lang leve de persvrijheid!

Anyway, ik ga u opnieuw meenemen in de wereld van duurzaamheid en JIP Bewust. Of het toch een goed-nieuws-show wordt? Oordeel zelf. Reacties en input zijn van harte welkom!

Italiaans
Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen bestaat uit de 3 kernbegrippen, People, Planet en Profit. Klinkt best mooi in het Engels, in ieder geval  beter dan Mens, Planeet en Winst, vindt u niet? Het Italiaanse Umanità, Pianeta, Profitto heeft overigens mijn voorkeur, in het Italiaans lijken de woorden net wat stijlvoller, maar dit terzijde.

Eervolle vermelding
Ik heb intussen nog meer gevonden over het thema People. Bijvoorbeeld het stilstaan bij successen:

Succes moet je delen en succes moet je vieren is ons credo. Bijvoorbeeld door stil te staan bij de eerste order van een nieuwe accountmanager, dat vieren we altijd met een lekkernij van de plaatselijke bakker.

Zelf heb ik mijn eerste order nog niet mogen noteren, niet geheel onlogisch in mijn functie als tekstschrijver/content manager, maar wat niet is kan nog komen. Maakt u me los? Uw bestelling(en) mag u mailen naar gertkoolmoes@jipsnel.nl ,een eervolle vermelding in mijn volgende blog is uw beloning!

Maandrecord
Een week- of maandrecord vieren we ook bij JIP. Door het “marge dashboard” dat op elke computer is geïnstalleerd weet iedereen of een verkooprecord binnen handbereik is, dit dashboard geeft het aantal orders, de marge en de omzet weer.

Een weekrecord wordt gevierd met een bedrijfslunch. Een mooi moment, waarbij we met zijn allen aanschuiven in ons eigen eetcafé voor een smaakvol buffet. Mijn boterhammen kon ik hierdoor al een aantal keren thuis laten. Niks mis mee. Afgelopen februari haalden we zelfs een maandrecord. Deze mijlpaal vierden we met een uitgebreid diner bij een restaurant hier in Joure, heerlijk gegeten en gezellig!

“Succes moet je delen en succes moet je vieren is ons credo“

Werkplezier
Binnen JIP is werkplezier een belangrijke factor. Plezier in je werk straal je uit! Ook onze klanten en leveranciers nemen dit waar. In alle geledingen merk ik een positieve vibe bij JIP. Iedereen wordt in zijn waarde gelaten en kan en mag vooral zichzelf zijn, ongeacht ras, kleur en of geaardheid! Iedereen is welkom bij JIP.

Plezier in het werk is vooral leuk als er met z’n allen daadwerkelijk plezier gemaakt kan worden. Vandaar dat er enkele jaren geleden een personeelsvereniging is opgericht waar iedereen lid van is en een mooi uitje gloort letterlijk al aan de horizon. In juni gaan we een heel weekend met z’n  allen uitwaaien op Vlieland! Maar de personeelsvereniging organiseert ook gezellige avondjes karten, bowlen en nog veel meer.

Hmmmmm, toch een klein beetje een goed-nieuws show merk ik. Maar in alle objectiviteit kan ik tot nu toe alleen maar positief zijn, oftewel la bella vita al JIP.

Een volgende keer ga ik verder met het thema Planet, maar misschien schrijf ik ook wel over een ander onderwerp, wie weet.

Ik houd u graag op de hoogte!

Gert Koolmoes

Reageren? gertkoolmoes@jipsnel.nl

Gert Koolmoes (43) – tekstschrijver/content manager bij JIP B.V.

“Het schrijven van teksten en verhalen geeft mij energie. Omringd door inspirerende collega’s in een dynamisch bedrijf zijn er nog voldoende verhalen die verteld moeten worden. Naast tekstschrijver ben ik trotse vader van een prachtige dochter(7). In mijn vrije tijd boks en voetbal ik graag.“