Geen verzendkosten boven € 50

Persoonlijk contact

Groot assortiment

Gratis snoep boven € 300

Terug naar overzicht

Groen, groener ....... JIP

Door John Duim gepubliceerd op 1 november, 2019

Groen, groener, ...

Hallo lezers! 

Ondertussen zijn er alweer een aantal maanden verstreken zonder dat er een blog is verschenen van JIP. De hoogste tijd voor een nieuw blog met daarin een aantal waardevolle verbeteringen vanuit JIP richting een beter milieu. Het milieu staat de laatste maanden weer volop in het nieuws, maar is nu meer gericht op de verhoogde CO2 uitstoot, het stikstofbeleid en de PFAS.

Complete bedrijfstakken van onze economie zoals de bouw staan nagenoeg stil, de agrarische sector die moet (in)krimpen en de automobilist die het steeds meer gaat voelen in de portemonnee.

Kritisch blijven
We vergeten bijna dat wij (als consument) in ons dagelijkse leven ook nog steeds heel veel kunnen verbeteren als we kritisch blijven kijken naar de producten die we aanschaffen, het afval wat we scheiden en het energie- en waterverbruik. JIP is een paar jaar geleden een pad ingeslagen om zelf ook een steentje bij te dragen aan een beter en milieu. In vorige blogs is al vaker gesproken over het JIP bewust pakket.

De klant de mogelijkheid kunnen bieden om een bewuster of milieuvriendelijker alternatief aan te kunnen bieden. Dat is wat JIP constant doet, kritisch blijven kijken naar het assortiment en op zoek naar groene of bewuste alternatieven. Deze missie begint nu zijn vruchten af te werpen.

Groen, groener, ...
Het pakket is op dit moment uitgebreid met groene of bewuste alternatieven voor bestaande artikelen zoals de rekfolies, noppenfolies en snackverpakkingen. Voor de rekfolie is het alternatief in de vorm van bio-based folie opgenomen. Bio-based is een rekfolie welke voor minimaal 50% vervaardigd is uit granulaat (green PE) dat is gewonnen uit biomassa, in dit geval van suikerriet (sugar cane).

Deze folie is ook weer 100% recyclebaar. Circulair, hernieuwbaar en van natuurlijke oorsprong zijn de termen die op deze folie van toepassing zijn. De grote winst hier is de verlaging van het gebruik van fossiele grondstoffen. De suikerrietplantages zorgen bovendien voor extra CO2 opname. De noppenfolie is op moment van schrijven ook leverbaar in een groene uitvoering. Deze folie is minimaal uit 50 tot 60% vervaardigd van gerecycled granulaat en uiteindelijk 100% volledig recyclebaar.

Deze noppenfolie is verkrijgbaar in de 4 meest verkochte maatvoeringen binnen JIP, dat zijn de maatvoeringen 50 , 100 , 120 en 150 cm breed en allen met 100 meter op de rol. Dus geen enkel excuus om niet te switchen naar een groener alternatief.

Met stip op 1
De branche met de grootste assortiment bewuste en groene verandering is toch met stip de horeca, en dan met name de cafetaria’s. Voor de cafetaria’s is op dit moment voor bijna elk verbruiksartikel een groen alternatief leverbaar. Het patatje zal straks niet meer in een plastic bakje met plastic vorkje en in een plastic tasje worden meegegeven. Maar in een bakje van vervaardigd uit suikerriet (sugar cane) , een houten vorkje en een kraft tasje.

Maar wat we absoluut niet mogen vergeten is dat de pin- en kassarollen geleverd door JIP uit een lager grammage papier vervaardigd is en volledig BPA vrij zijn, zonder schadelijke toevoegingen geproduceerd (zie volgende link voor meer uitleg).
Geen groen alternatief, maar meteen een nieuw product geïntroduceerd zonder concessies te hoeven doen aan prijs en kwaliteit.

En om dit rijtje van groene alternatieven af te sluiten heeft JIP een volledig nieuwe lijn schoonmaakmiddelen geïntroduceerd welke volledig biologisch afbreekbaar zijn, klik hier voor de complete lijn.

Steentjes blijven bijdragen
Zoals u kunt lezen is er ook voor JIP alles aan gelegen om zijn steentje bij te dragen aan een beter milieu en leefomstandigheden voor onze latere generaties. Maar hier blijft het niet bij, dagelijks worden assortimenten onder de loep genomen en wordt er gekeken of er al groene of bewustere alternatieven leverbaar zijn. En dat alles met de beste prijs en hoogste kwaliteit!

Maar het assortiment wat JIP aanbiedt heeft veel meer milieuvriendelijke alternatieven dan alleen de genoemde voorbeelden.

Bewustwording
Als u na het lezen van deze blog geïnteresseerd bent of vragen heeft, neem dan vrijblijvend contact op met een van mijn collega’s en vraag wat JIP voor u kan betekenen om uw zendingen groener te maken en of uw verbruiksartikelen bewuster te kiezen.

Ik hoop u snel te horen!

John Duim

Reageren ? johnduim@jipsnel.nl 
John Duim  - Aftersales/Marketing bij JIP B.V.