Geen verzendkosten boven € 50

Persoonlijk contact

Groot assortiment

Gratis snoep boven € 300

Problemen in productie en levering zorgt voor schaarste in verpakkingsmaterialen. Lees meer >

Afdekfolie

Door Cor de Jong gepubliceerd op 9 september, 2020

Wanneer je in huis aan de slag gaat met schuren, verven, stucen of schoonmaken dan wordt er het nodige gespetterd en gemorst. Daarom is het handig om speciale afdekfolie te gebruiken om je inboedel, (behang)muren, ramen ed. te beschermen tegen verf, vocht, stof en vuil.

Maskeerfolie is er in vele soorten, maten en benamingen. Benamingen die veel voorkomen zijn stucfolie, schildersfolie, maskeerfolie, afdekfolie, afdekzeil of afdekplastic. De keus van geschikt afdekmateriaal is afhankelijk van de werkzaamheden en hetgeen waartegen je het beschermt.

Wanneer de folie niet blootgesteld wordt aan mechanische krachten voldoet een dunne HDPE-folie. Deze folie is meestal statisch geladen waardoor het als het ware kleeft op ramen, deuren en (geschilderde) kozijnen. Moet de folie vaak verplaatst worden, wordt er aan getrokken of wordt het belopen dan is een dikkere LDPE- folie een betere keus. Deze is niet statisch klevend en daardoor beter verplaatsbaar.

Maskeerfolie met tape
Maskeerfolies met tape hebben een bepaalde breedte die perfect aansluit bij een bepaalde klus. Bijvoorbeeld: Voor leefruimtes moet het plafond minimaal 220 cm hoog zijn bij renovaties en minimaal 240 cm bij nieuwbouw. Met een folie van 260 of 270 cm breed bedek je in één keer de gehele muur. Met de smallere folie van 30 cm breed dek je in een keer een kozijn af. Dit is precies voldoende folie zodat er niets verspilt wordt. Deze maskeerfolie wordt bijna altijd verticaal toegepast, het hangt, en kan daardoor heel dun zijn. Door de statische eigenschap van deze folie blijft deze tegen de ondergrond zitten en wappert het niet in de ruimte.

Er zijn maskeerfolies met tape die speciaal voor binnenshuis of buitenshuis geschikt zijn. De maskeerfolies met een blauwe tape geven expliciet aan dat ze speciaal voor buiten geschikt zijn. Tegenwoordig zijn er ook andere kleuren tape zoals geel die voor buiten geschikt zijn maar lang niet allemaal. Kijk dus voor je de keus maakt eerst goed naar de toepassing voor binnen en/of buiten.

Maskeerfolie met twee plakstroken
Er zijn ook maskeerfolies met twee plakstroken waarmee je bijvoorbeeld een balk, een vensterbank of een deur kan afdekken en aan beide zijden een scherpe verflijn kan krijgen.

Dispensers
Om het verwerken gemakkelijker te maken heeft Jip maskeerfolie met tape in een dispenser, direct klaar en handig in gebruik. Voor alle rollen folie met tape waar geen dispenser bij zit zijn de speciale dispensers apart verkrijgbaar. Door middel van een speciale dispenser is het ook mogelijk om zelf tape aan te brengen op de folie. Dit is handig wanneer je zelf je favoriete tape hebt die niet kant en klaar met folie te koop is.

Stucfolie
Stucfolie is een dunne statische HDPE-folie voor de schilder en stukadoor. Stucfolie scheurt recht af en is geschikt voor het afdekken van grote oppervlaktes tijdens allerhande werkzaamheden, waar vloer- en wandbescherming nodig is.

Antislip
Afdekfolie antislip, is een dikkere niet statische folie voor plekken waar kans op uitglijden bestaat.

Zipper-door
Zipper-Door of Stofdeur is een handige, snel te maken, deur van folie die open en dicht kan door middel van een rits. Bij het openen en dichten van een ‘’gewone’’ deur wordt er veel lucht verplaatst wat letterlijk stof doet opwaaien. De speciale ritsconstructie zorgt dat er bijna geen luchtverplaatsing is. Het zorgt ervoor dat het stof in de ruimte blijft en niet door het hele pand gaat dwarrelen.

Mocht je bezwaar hebben tegen het gebruik van plastic om wat voor reden dan ook? Gebruik dan maskeer- of afdekpapier.

Heb je een product gerelateerd aan ons assortiment waar ik niet om heen kan of wil je gewoon reageren? – cordejong@jipsnel.nl