Geen verzendkosten boven € 50

Persoonlijk contact

Groot assortiment

Gratis snoep boven € 300

Problemen in productie en levering zorgen voor schaarste van verpakkingsmateriaal. Lees meer >

Wat is een goede kledingzak?

Door Cor de Jong gepubliceerd op 2 juni, 2021

Een goede kledingzak heeft één taak en dat is, de kleding in goede staat laten aankomen bij de klant. Deze plastic envelop of kledingzak kan tegen een stootje, is goed afsluitbaar, beschermt tegen stof, nattigheid en viezigheid.

Ze zijn erg geschikt om snel en voordelig kledingstukken te verpakken en te versturen. Een handig product dus om op voorraad te hebben. Een must voor bedrijven waar klanten online kleding en accessoires kunnen kopen zoals bij een webshop. Toch komen niet alle verzendzakken voor kleding ongeschonden aan. Hieronder leggen we jou graag uit waar je op moet letten bij het kopen van kleding verzendzakken.

De kledingzak moet tegen een stootje kunnen en redelijk scheurvast zijn.

Kledingzakken zijn van plastic. De belangrijkste reden hiervoor is omdat plastic kledingzakken goedkoop zijn. Toch zijn niet alle plastic zakjes even geschikt om kleding mee te versturen. Dit komt vooral doordat niet alle plasticsoorten even stevig zijn. Gevolg hiervan is dat een kledingzak tijdens het transport open kan scheuren. Hierdoor kan de inhoud uit de zak komen en beschadigen, vies worden of zelfs verloren gaan. Dit moet uiteraard voorkomen worden. Koop daarom plastic kledingzakken van een goede kwaliteit polyetheen. Onze kledinzakken zijn gemaakt van PE COEX folie. COEX houdt in dat de enveloppen bestaan uit 2 lagen plastic. Bij deze coex enveloppen gaat het om een donkere binnenlaag terwijl de buitenlaag wit/gekleurd is. De donkere binnenlaag zorgt ervoor dat van buitenaf niet te zien is wat in de enveloppen zit en door de witte/gekleurde buitenlaag zijn de enveloppen prima te beschrijven met pen of stift.

Een goede kledingzak is kleurecht.

De donkergekleurde binnenkant van de kledingzak moet niet afgeven aan de inhoud van het pakket. Je wilt niet dat jouw mooi witte overhemd tijdens het vervoer naar de klant ineens onder de donkere vegen zit. Het is dus wederom zaak dat je kledingzak van een goede kwaliteit is. Heb je twijfels? Vraagt dan een gratis sample aan bij JIP.

Hoe zit het met het sluiten van de kledingzak?

Het belang van de stevigheid van de kledingzak hebben we net aangetoond. Maar even belangrijk is de sluiting van de zak. Je wilt niet dat de zak tijdens het transport open raakt door een slecht sluitende kleefstrip. Het is daarom van belang dat de zak voorzien is van een goede plakstrip. Een goede plakstrip is een plakstrip met een permanent klevende kleeflaag zodat de zak niet perongeluk open gaat tijdens het transport. Tevens kan deze strip onderweg ook niet even losgemaakt worden door nieuwsgierige handjes. Geef je jouw klanten de mogelijkheid om goederen te retourneren? Kies dan voor de verzendzak met retourstrip. Dit zijn zakken die voorzien zijn van twee plakstrippen. De eerste, en dat is wel belangrijk, gebruik je om product te verpakken en te versturen. Bij aankomst kan jouw klant dan door middel van een scheurstrip het pakket openen. De zak is dan onbeschadigd en kan, indien nodig, weer door de klant gebruikt worden om het product terug te sturen. Voordeel is dat de klant helemaal geen verpakkingsmateriaal nodig heeft om iet terug te sturen wat het gemak voor de klant bevorderd en er zijn minder verpakkingsmaterialen nodig.

Welk formaat kledingzak heb je nodig?

Als je kleding verstuurd in een kledingzak, zorg dan voor een voldoende grootte zak en prop het er niet in. Kledingzakken zijn er in veel verschillende maten. De grootste die wij hebben is 55 x 77 cm. hier kan best heel veel kleding in. Toch kan het voorkomen dat iemand bijvoorbeeld twee winterjassen koop in jouw webwinkel. Prop ze dan niet alle twee in één zak om portokosten te besparen maar doe ze netjes elk in een zak. (Gratis tip van JIP) Plak twee zakken op elkaar vast zodat het toch één pakketje is. Het kan ook zijn dat ondanks de vele maten die er beschikbaar zijn de plastic zak toch te groot is. In dit geval adviseer ik om de zak te vouwen en dan pas dicht te plakken. (zie illustratie hieronder)

kledingzak sluiten

Online kledingzakken kopen bij JIP

Plastic enveloppen voor kleding zijn op talloze plekken te koop. JIP biedt de mogelijkheid aan om een gratis samples te bestellen van kledingzakken uit ons assortiment. Bestel vandaag nog kledingzakken bij JIP dan kan je morgen al beginnen met het versturen van de laatste mode.