Geen verzendkosten boven € 50

Persoonlijk contact

Groot assortiment

Gratis snoep boven € 300

Problemen in productie en levering zorgt voor schaarste in verpakkingsmaterialen. Lees meer >

Hoe gebruik ik noppenfolie?

Door Cor de Jong gepubliceerd op 11 mei, 2021

Noppen aan de binnen- of buitenzijde?

Noppenfolie of bubbelfolie is misschien wel het meest gebruikte verpakkingsmateriaal. Je kan het gebruiken om producten in te verpakken, te beschermen tegen krassen of stoten, je kan er ruimtes mee opvullen en je kan het gebruiken voor isolatie van temperatuur en geluid. Het wikkelt gemakkelijk omdat het flexibele materiaal zich goed vormt naar het product.

Een veelzijdig stukje plastic. Maar wat is bubbeltjesplastic nu precies en hoe gebruik je het voor het verzenden en beschermen van jouw producten.

Het zijn twee lagen doorzichtig plastic waarvan één gladde laag en een laag met luchtbolletjes wat zo karakteristiek is voor noppenfolie.

Noppenfolie lagen

Bij het verpakken plaats je de noppen, luchtbolletjes, aan de binnenzijde. Wikkel de noppenfolie vervolgens om het product en zet het vast met een goede tape.

Noppenfolie noppen zijde

Het aan de binnenzijde plaatsen van de noppen heeft meerdere goede redenen.

  • Het biedt de meeste bescherming
  • Na het lek raken van een luchtkamertje houden de andere luchtkamertjes de gladde laag op voldoende afstand van het product waardoor er voldoende bescherming gewaarborgd wordt.
  • De folie wordt beter op zijn plaats gehouden

Ondanks dat noppenfolie transparant is is het door zijn constructie lastig te doorzien. Plak daarom aan de buitenkant een duidelijk etiket met een opschrift van de inhoud. Dit is handig voor jezelf maar is ook duidelijk voor de ontvanger.

Het uitpakken van een pakketjes omwikkeld in noppenfolie kan een hele onderneming zijn. Met een gewoon mesje of een schaar is voorzichtigheid geboden. Pas op dat je niet te diep snijdt met een mes of te diep steekt met de punt van een schaar. Je kan, zeker als het om kwetsbare producten gaat, gemakkelijk onbedoeld een product beschadigen. Jip heeft hiervoor speciale snijmesjes waarmee deze schade voorkomen kan worden.

geel mesje Stanley mes

Voor extra bescherming zijn er noppenfolies met een extra laag van vilt, schuim of papier. De extra laag zorgt ervoor, wanneer de gewone noppenfolie niet voldoende beschermt of schadelijk is voor het product (denk aan noppen die een afdruk achterlaten op een strak gelakt houten voorwerp) de inhoud toch goed beschermd wordt.

Nu je weet hoe je noppenfolie moet gebruiken nodig ik je uit een kijkje te nemen in onze afdeling noppenfolie om te profiteren van het enorme assortiment en de lage prijzen

Heb je een product gerelateerd aan ons assortiment waar ik niet om heen kan of wil je gewoon reageren? – cordejong@jipsnel.nl