Geen verzendkosten boven € 50

Persoonlijk contact

Groot assortiment

Gratis snoep boven € 300

Problemen in productie en levering zorgt voor schaarste in verpakkingsmaterialen. Lees meer >

Problemen in productie en levering zorgt voor schaarste verpakkingsmateriaal

Door Neela Harkema gepubliceerd op 12 juli, 2021

Juli 2021 – In tijden van corona is gelukkig het normale dagelijkse leven weer enigszins op gang gekomen. Echter, ligt corona nog steeds wel op de loer en raakt de pandemie nog altijd vele mensen. Positief is dat de cijfers dalen, maar het is nog steeds niet voorbij. 

De impact en nasleep van Covid-19 wereldwijd, is duidelijk voelbaar op allerlei vlakken. Zoals je misschien al hebt gemerkt, hebben de aangepaste regels en het stilleggen van diverse werkzaamheden wereldwijd, geleid tot een extreem tekort aan grondstoffen. Te denken valt aan grondstoffen als papier en karton. 

Het gevolg is veel vraag; maar weinig aanbod, langere leveringstermijnen en een enorme prijsdruk. Dit heeft voor JIP ook gevolgen: zo zijn er vrijwel over de hele linie, wat betreft ons assortiment, prijsstijgingen geweest. Bij JIP gaat het dan voornamelijk om verpakkingsmateriaal. In sommige gevallen zijn producten noodgedwongen gestegen tot wel 60%. Ook variëren de leveringstijden nogal eens. 

Onze strategie 

Producten uit JIP’s assortiment die qua prijs behoorlijk onder druk zijn komen te staan, zijn: 

  • (kartonnen) Dozen
  • (noppen)Folie/plastic
  • Tape/plakband
  • (kopieer)Papier

JIP wil je als klant, ook in deze tijd, zo goed mogelijk van dienst zijn. Daarom heeft JIP zijn voorraadstrategie aangepast. Door de enorme vraag wil JIP zo constant mogelijk blijven leveren. Daarom is JIP erin geslaagd om de producten waarvan de levertijden flink oplopen, de voorraad zoveel mogelijk te vergroten. 

Zo hoopt JIP te voorkomen dat je als klant onnodig lang moet wachten. Het zou echter zo kunnen zijn dat door de schaarste en onzekere leveringstijden, de situatie weer anders wordt. In dit geval zal JIP daar direct op reageren. 

Weet je nu al dat je over een aantal weken toe bent aan benodigdheden die JIP je aanbiedt? Wacht dan niet langer en bestel vandaag nog! Zo kom je niet voor onnodige verrassingen te staan. 

Heb je een vraag over de levertijden van een product of ben je op zoek naar productalternatieven van vergelijkbare kwaliteit? JIP’s verkoopadviseurs zitten voor je klaar. Bel JIP op telefoonnummer: 0513 48 18 18 of mail naar: verkoop@jipsnel.nl

JIP Magazijn